Wist u dat >
MP3 formaat is af te spelen op de meeste moderne media spelers, van radio/cd speler tot Ipod.




Achtergrond

H. Hofman (1902 – 1975) heeft zijn gehele leven gediend in de Plantagekerk te Schiedam. Deze gemeente is voortgekomen uit de prediking van de voorgangers B. Sterkenburg, H. Stam en J.H. Bogaard.

Gemeenten die zijn voortgekomen uit de prediking van deze voorgangers hebben nooit gestreefd naar een erkenning als kerk. Deze gemeenten belijden nimmer de vrijheid gevonden te hebben zich tot een kerk of kerkgenootschap te verheffen, daar zij van de NHK belijden, dat deze als het in Nederland geopenbaarde lichaam van Christus, gekocht door zijn dierbaar bloed, hetwelk is bevestigd met het bloed der martelaren, de moederkerk is. En, hoewel in een zo groot en jammerlijk verval, daarmede niet aan de getrouwheden de beloften Gods is ontvallen, evenmin als onder het oude verbond de berg Sion, hoewel de tempel menigmaal verontreinigd is geweest met afgoden, ja gesloten is geweest en eindelijk naar het rechtvaardig oordeel Gods zelfs geheel verwoest werd, door God nooit is verwisseld voor een andere plaats om Zich te openbaren.

Maar, wanneer Zijn oordelen hun vervulling hadden gehad, heeft hij zijn openbaring op dezelfde plaats hersteld, zoals Hij al voor de verwoesting had laten voorzeggen door zijn profeten.

Vanuit de Plantagekerk in Schiedam bestonden contacten met andere vrije gemeenten, zoals de gemeenten van ds. H. Vlot in Capelle aan den IJssel, ds. G. van de Breevaart in Hendrik-Ido-Ambacht, ds. A. de Waard in Alblasserdam, ds. A. P. Verloop in Waddinxveen en ds. A. Bijkerk in Sliedrecht. Meer informatie over deze gemeenten is opgenomen in het boek “De breuk beleefd” van Dhr. P. van de Breevaart (zie Geschriften). 

De formele naam van de gemeente in de Plantagekerk was: Stichting tot instandhouding ener kerkgemeenschap te Schiedam ter verbreiding van de Gereformeerde Leer volgens de Synode 1618-1619.